VSNU - Directeur HR

Ref: 4422

VSNU

The Hague

Role Managed by:

Thomas Modder

Senior Research Associate & Head of Research

t: + (31) 2 0240 4379

f: +44 (0) 207 340 6201

e: Thomas.Modder@Perrettlaver.com

Primary Practice Group: Higher Education and Research

Salary & Benefits: competitive

Closing Date: 07/01/2020

Formal Interview Date: eerste ronde: 23 januari 2020; tweede ronde: 28 januari 2020

This vacancy has now expired, and is not accepting any new applications.

Please search for live opportunities or use the Register Interest facility to sign up for job alerts and/or leave your CV speculatively.

Vereniging van Universiteiten (VSNU)

Directeur HR

Om haar ambities te realiseren zoekt Vereniging van Universiteiten (VSNU) per 1 januari 2020 a.s. een Directeur die het HR Domein aanvoert. De VSNU zoekt een zelfstandige en stevige HR-professional met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, visie en flair; een strateeg en onderhandelaar met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.

De ideale kandidaat overtuigt op basis van presence en persoonlijkheid, als stevige en natuurlijke gesprekspartner van bestuurders, directeuren HR, onderhandelingspartners en andere stakeholders. De nieuwe directeur heeft lef en kan buiten de bestaande kaders denken. De stijl is energiek en volhardend en het vermogen om draagvlak te creëren en regie te houden is wezenlijk.  De ideale kandidaat heeft bewezen dat hij/zij in staat is om problemen en uitdagingen integraal, constructief en proactief te benaderen op grond van inzicht op hoofdlijnen. Overige kenmerken: denkt in oplossingen; maakt weerstand werkbaar; prioriteert en structureert. Een succesvol Directeur HR Domein is in staat om -met humor- te relativeren en te reflecteren.

Profiel 

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Tenminste 7-10 jaar relevante werkervaring
 • Breed en diep inzicht in, en ervaring met, strategische HR-vraagstukken
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden; heeft ervaring met cao-onderhandelingen of vergelijkbare processen
 • Professionele, stevige sparringpartner
 • Goed ontwikkeld gevoel voor (politiek-) bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen
 • Bewezen vaardigheden in het inrichten en regisseren van complexe trajecten en processen
 • Constructieve bijdrage aan eenheidsvorming/bondgenootschap tussen aangesloten leden
 • Scherpe analytische en cijfermatige kwaliteiten
 • Tactisch vernieuwend
 • Het vermogen complexe zaken helder te verwoorden
 • Een gemakkelijke en actieve netwerker
 • Autonoom denker, groot zelfsturend vermogen, moderne werker
 • Uitstekend rolbesef
 • Teamplayer

Kandidaten die denken binnen twee jaar aan dit profiel te voldoen worden ook uitgenodigd te reageren.

VSNU biedt

 • Een veelzijdige en dynamische functie in een veranderende organisatie, waarin geïnvesteerd wordt in medewerkers. Een interessante baan voor mensen met ambitie en interesse in het bouwen van een sterk landelijk netwerk.
 • Een dienstverband voor een jaar van 36-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten.
 • Daarnaast kent de VSNU uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat.
 • Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept. Op de dinsdagen is het voltallige team (verplicht) collectief aanwezig.

Voor meer informatie: http://www.vsnu.nl

De VSNU vindt diversiteit belangrijk en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen uit groepen die doorgaans ondervertegenwoordigd zijn.

Perrett Laver voert momenteel ter ondersteuning van de selectiecommissie een selectieprocedure uit. Sollicitaties dienen te bestaan uit een brief met motivering, kwalificaties voor de functie en een volledig CV.

Voor informele inlichtingen en vragen omtrent de functie kan contact worden opgenomen met Perrett Laver op +31 20 2404379 of per e-mail op Thomas.Modder@perrettlaver.com. Sollicitaties kunnen worden geüpload naar www.perrettlaver.com/candidates, o.v.v. referentienummer 4422. De sluitingstermijn voor sollicitaties naar deze functie is op 7 januari 2020 om 12:00 uur (CET).

Sollicitaties worden in de tweede week januari 2020 door de selectiecommissie beoordeeld. Perrett Laver houdt in de week van 13 januari 2020 de eerste diepte-interviews met kandidaten op de longlist, waarna de selectiecommissie op 20 januari 2020 bijeenkomt om de shortlist samen te stellen. De personen op de shortlist worden vervolgens uitgenodigd voor formele sollicitatiegesprekken voor de functie, die gepland staan op 23 januari 2020 (eerste ronde) en op 28 januari 2020 (laatste ronde). Tijdens die gesprekken wordt de kandidaat gevraagd te werken aan een casestudie. De selectie van en onderhandelingen met de gekozen kandidaat vinden plaats eind januari 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Perrett Laver hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens; een verantwoordelijkheid die wij uiterst serieus nemen. Alle informatie die wordt verkregen door onze handelsdivisies wordt verwerkt in overeenstemming met de betreffende wetgeving voor gegevensbescherming. De gegevens, die u aan Perrett Laver verschaft, worden veilig opgeslagen in onze geautomatiseerde database en overgedragen aan onze klanten met als doel u als kandidaat voor te stellen en/of uw geschiktheid voor de functie, waarin u interesse heeft getoond, te beoordelen.

Perrett Laver is Verwerkingsverantwoordelijke en Verwerker in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Onze rechtsgrond voor de meeste van onze activiteiten op het gebied van gegevensverwerking is 'Gerechtvaardigd Belang'. U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens. Ga voor meer informatie hierover, uw rechten en onze benadering van Gegevensbescherming en Privacy naar onze website: http://www.perrettlaver.com/information/privacy-policy/.                        

 

This vacancy has now expired, and is not accepting any new applications.

Please search for live opportunities or use the Register Interest facility to sign up for job alerts and/or leave your CV speculatively.