Research Associate Amsterdam

Ref: 2022PL

Perrett Laver

Amsterdam

Apply Now

Role Managed by:

Dr Lisbeth van Cauwenberghe

Consultant

Primary Practice Group: Higher Education and Research

Salary & Benefits: We bieden een competitief en marktconform salaris

Masters en PhDs gezocht met een interesse in impact en HR

In Amsterdam zoekt een groeiend jong bedrijf versterking voor het dynamische team van 13 mensen met 10 nationaliteiten. Heb jij een passie voor het hoger onderwijs, onderzoek en wetenschap? Voel jij je verbonden met organisaties die serieus werk maken van hun bijdrage aan de Social Development Goals? Ben je geïnteresseerd in kunst, cultuur en politiek? En werk je graag zelfstandig in een klein team waar plezier en professionele ontwikkeling vanzelfsprekend zijn en teamspirit hoog in het vaandel staat? Dan is dit voor jou wellicht de verrassende nieuwe baan in 2022!

 

Ons bedrijf

De missie van Perrett Laver is het plaatsen van de meest talentvolle leiders voor organisaties die de grote maatschappelijke uitdagingen aanpakken en een buitengewone impact hebben in de samenleving.

Vanuit het centrum van Amsterdam (Koningsplein-Herengracht) identificeren en plaatsen wij talentvolle en inspirerende vrouwen en mannen op leiderschapsposities en werken met (inter)nationale organisaties binnen het hoger onderwijs en de wetenschap, de cultuursector en de non-profit sector.

 

Je werk

Als research associate is het jouw verantwoordelijkheid om de strategie op te stellen waarmee je op zoek gaat naar potentiële kandidaten die de perfecte match vormen met onze opdrachtgever. Je verdiept je grondig in de organisatie, de context en de strategie van de opdrachtgever; je verzamelt informatie die je helpt doorgronden welke kennis, ervaring en persoonlijkheid gewenst zijn voor een bepaalde functie. Je identificeert relevante organisaties en functies en zoekt actief naar talent dat de gevraagde competenties brengt. Je bent het eerste contactpunt met potentiële kandidaten en door je responsieve en proactieve houding verzeker je dat deze kandidaten het contact als positief ervaren. Flexibel, doortastend en met gevoel voor complexiteit, ben je de juiste pleitbezorger om bestuurders, leiders en wetenschappers van wereldfaam te overtuigen. 

Je werkt altijd aan twee of drie projecten tegelijkertijd; de looptijd van een project is 5 -7 weken. Je gaat gronding en methodisch te werk, maar je hebt ook de flexibiliteit en interesse om je (steeds weer) nieuwe materie eigen te maken. Als je werkt aan functies binnen de wetenschap, word je gevraagd een goed begrip te ontwikkelen van het wetenschapsdomein en de eigenheid van specifieke disciplines in de alfa, bèta of gammawetenschappen en beoordeel je kwaliteit door de geëigende metriek toe te passen.

 

Ons aanbod

 • De research associates vormen samen een hecht team dat in totaal uit 8 bestaat (verspreid over kantoren in Amsterdam en Dublin).
 • Je krijgt toegang tot een netwerk van impactvolle organisaties en bedrijven. De inhoud van het werk is interessant en vaak actueel en relevant. Je leert veel over de ins & outs van (inter)nationale organisaties. Je ontwikkelt een goed begrip van kwaliteit en klantgerichtheid.
 • We bieden een marktconform salaris. Na het succesvol afronden van je proeftijd (7 maanden), krijg je een voltijds vast dienstverband met 25 vakantiedagen plus twee dagen voor vrijwilligerswerk.
 • Je krijgt een mentor en wordt actief begeleid in je ontwikkeling; carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden zijn onderdeel van de cultuur.

 

Wij verwelkomen jou

Wij zijn op zoek naar geïnteresseerden die beschikken over de volgende competenties:

 • Master of PhD afgerond;
 • Aantoonbare en brede interesse in sectoren met maatschappelijk belang;
 • Scherp en gedegen analytisch vermogen, aandacht voor detail en een inzet voor het leveren van een hoogwaardige kwaliteit;
 • Positief, nieuwsgierig, enthousiast en een teamspeler, maar ook in staat om zelfstandig te werken;
 • Goede communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, zowel virtueel als face-to-face;
 • Vasthoudend en betrokken met sterke persoonlijke waarden;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels;
 • Creatieve en flexibele aanpak, en gedrevenheid, aantoonbaar vermogen om proactief te zijn, evenals het vermogen om buiten de gebaande paden te denken.

Perrett Laver hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.

Voor meer informatie: www.perrettlaver.com.

 

Solliciteren

We ontvangen graag jouw sollicitatie via https://candidates.perrettlaver.com/vacancies/, onder vermelding van referentie 2022PL. Je sollicitatie dient te bestaan uit een CV en een motivatiebrief.