Directeur Finance, Control & Student Services / Concerncontroller

Ref: 6213

Breda University of Applied Sciences

Breda

Role Managed by:

Norbert Lieftink

Research Associate

t: +31(0)20 24 04 378

e: norbert.lieftink@perrettlaver.com

Primary Practice Group: Higher Education and Research

Salary & Benefits: schaal 14, cao hbo en marktconform

Closing Date: 05/12/2022

This vacancy has now expired, and is not accepting any new applications.

Please search for live opportunities or use the Register Interest facility to sign up for job alerts and/or leave your CV speculatively.

 

Benoeming van Directeur Finance, Control & Student Services / Concerncontroller

Breda University of Applied Sciences is nu op zoek naar een nieuwe directeur voor de dienst Finance, Control & Student Services / Concerncontroller. De nieuwe directeur FC&S is een inspirerende, proactieve en inhoudelijk gedreven professional die in staat is om op zowel strategisch, tactisch alsook operationeel niveau te denken, te verbinden en te handelen. Met een zakelijke en mensgerichte focus (‘hard op de inhoud, zacht op de relatie’) treedt de nieuwe directeur op als toegankelijk en verbindend boegbeeld van FC&S binnen zowel de dienst als de gehele organisatie. Via een duidelijke visie, focus en daadkracht geeft de nieuwe directeur richting aan FC&S en invulling aan de positionering van FC&S binnen BUas als geheel.

 

Breda University of Applied Sciences

Breda University of Applied Sciences (BUas) is een middelgrote, internationaal toonaangevende kennisinstelling met innovatief onderwijs en onderzoek met een sterke relevantie voor het bedrijfsleven en de maatschappij. De kennisinstelling is persoonlijk en duurzaam, met diversiteit en inclusiviteit als kernwaarden. BUas staat bekend om haar gespecialiseerde opleidingen in toerisme, hospitality en leisure management, maar ook om haar topopleidingen op het gebied van transportmanagement en ruimtelijk ontwerp, logistiek. Meer recent werden ook opleidingen op het gebied van media, game technologie, kunstmatige intelligentie en data science aan het aanbod toegevoegd. BUas is sterk internationaal georiënteerd en ziet het als haar missie om studenten voor te bereiden op de mondiale arbeidsmarkt: haar ongeveer 7.000 studenten uit bijna 80 landen studeren in toegepaste en academische bachelor- en masteropleidingen die in het Engels en/of Nederlands worden aangeboden. De kennisinstelling geniet een uitstekende internationale reputatie en haar programma's behoren tot de beste in het vakgebied. Volgens de ranglijst van Nederlandse hogescholen (Keuzegids HBO) behoort BUas steevast tot de beste hogescholen van Nederland.

 

Finance, Control & Student Services

De dienst Finance, Control & Student Services (FC&S) bestaat uit vijf teams (Control, Financiën, Inkoop & contractmanagement, Project, Planning & Control, en Student Services) en telt circa 40 medewerkers die grotendeels zelf organiserend werken. De dienst is verantwoordelijk voor de vertaalslag van de ambities en de koers van BUas naar financieel beleid en adviseert proactief vanuit financieel perspectief ten aanzien van de ambities en de koers van BUas. Daarnaast is de dienst FC&S verantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus, de administratieve organisatie en borging van de financiële waarde- en procesketens, het informatiemanagement voor de domeinen Student en Financiën, ondersteuning en administratie van externe- en interne projecten, inkoop & contractmanagement, het verzorgen van de inschrijvingen en het leveren van service en support aan studenten.

FC&S fungeert als businesspartner binnen BUas en werkt vanuit een doordachte visie op kwaliteit en dienstverlening met als doel bij te dragen aan de effectieve besturing en beheersing, om zo samen de onderwijs- en onderzoeksambitie van BUas te realiseren. Daarbij is de nieuwe directeur flexibel en haalt energie uit de veranderende en soms onvoorspelbare context van een organisatie in beweging. De nieuwe directeur heeft een coachende leiderschapsstijl en is open, transparant en tijdig in de communicatie.

 

Concerncontroller

Als concerncontroller is de nieuwe directeur bovendien verantwoordelijk voor de effectiviteit en doelmatigheid van de organisatie in het algemeen en die van de financiële functie in het bijzonder. De nieuwe directeur rapporteert periodiek over de financiële positie aan  de audit-commissie van de Raad van Toezicht en het management en zorgt ervoor dat de organisatie liquide en solvabel is. Naast de rol als Business Partner heeft de nieuwe directeur tevens een onafhankelijke toetsende rol binnen de organisatie, verantwoordelijk voor de opzet en werking van een stelsel van beheersmaatregelen die de financiële getrouwheid van de cijfers en informatievoorziening moet borgen. Ook geeft de nieuwe directeur inzicht in de mate waarin de organisatie voldoet aan de vigerende wet- en regelgeving. Tot slot is de nieuwe directeur, samen met het College van Bestuur, verantwoordelijk voor de opzet en werking van het managementcontrolsysteem die richting geeft aan de organisatie en haar processen.

 

Specificatie rol

De belangrijkste taken van de directeur FC&S / Concerncontroller zijn de volgende:

  • een academisch werk- en denkniveau en een afgeronde (bedrijfskundige) master-opleiding. Een RC- of RA-titel is een pre;
  • diepgaande expertise op het gebied van financiën en de verschillende onderdelen van de portefeuille, zoals P&C-cyclus, processen en managementinformatie. Kennis van student services is een pre;
  • kennis en managementervaring in een complexe organisatie, bij voorkeur in de publieke sector;
  • ervaring met het opstellen en implementeren van strategisch beleid;
  • ervaring in veranderkundige vraagstukken en organisatieontwikkeling;
  • een bruggenbouwer die in staat is draagvlak te verwerven en interne en externe belanghebbenden kan verbinden door middel van visie en inhoud;
  • een onafhankelijke en innovatieve denker die stevig in haar/zijn schoenen staat;
  • transparant, open, betrouwbaar, verbindend, en betrokken met een coachende stijl;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.

 

Arbeidsvoorwaarden

De functie van Directeur Finance, Control & Student Services / Concerncontroller (0,8 – 1,0 fte) is ingeschaald in schaal 14 van de cao hbo en wordt marktconform gehonoreerd. Het uiteindelijke arbeidsvoorwaardenarrangement is afhankelijk van kennis en ervaring en wordt vormgegeven in overeenstemming met de cao voor het hoger beroepsonderwijs 2022-2023. De vacature betreft een permanente positie. Bij aanstelling krijgt u in aanvang een contract voor één jaar met een optie voor verlenging voor onbepaalde tijd. Daarnaast kent de cao hbo een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Selectieprocedure en Reacties

Het Executive Search bureau Perrett Laver is gevraagd Breda University of Applied Sciences te ondersteunen bij de wervingsprocedure voor de nieuwe Directeur Finance, Control & Student Services / Concerncontroller.

U kunt uw belangstelling voor deze positie kenbaar maken door het uploaden van een sollicitatiebrief met uw motivatie en een actueel curriculum vitae via de website van Perrett Laver www.perrettlaver.com/candidates, onder vermelding van het referentienummer 6213. U kunt voor vragen en inlichtingen telefonisch contact opnemen met Norbert Lieftink, via Norbert.Lieftink@perrettlaver.com of telefonisch op +31 (0)20 2 404 378.

De deadline voor uw reactie is gesteld om 09.00 uur op maandag 5 december 2022.

Sollicitaties worden op maandag 12 december door de Benoemingsadviescommissie (BAC) beoordeeld. De personen op de Shortlist worden vervolgens uitgenodigd voor een formeel sollicitatiegesprek op vrijdag 16 december. Op basis van het eerste gesprek zal er een tweede sollicitatiegesprek plaatsvinden met het College van Bestuur op maandag 20 december.

 

Perrett Laver hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens, een verantwoordelijkheid die wij uiterst serieus nemen. Alle informatie die wordt verkregen door onze handelsdivisies wordt verwerkt in overeenstemming met de betreffende wetgeving voor gegevensbescherming. De gegevens die u ons verschaft worden veilig opgeslagen in onze geautomatiseerde database en overgedragen aan onze klanten met als doel u als kandidaat voor te stellen en/of uw geschiktheid voor de functie, waarin u interesse heeft getoond, te beoordelen.

Perrett Laver is Verwerkingsverantwoordelijke en Verwerker in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Onze rechtsgrond voor de meeste van onze activiteiten op het gebied van gegevensverwerking is ‘Gerechtvaardigd Belang’. U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens. Ga voor meer informatie hierover, uw rechten en onze benadering van Gegevensbescherming en Privacy naar onze website: http://www.perrettlaver.com/information/privacy-policy.

This vacancy has now expired, and is not accepting any new applications.

Please search for live opportunities or use the Register Interest facility to sign up for job alerts and/or leave your CV speculatively.